Zakenbank Credit Suisse heeft zijn lijst met de beste aandelen van een nieuwe smoel voorzien. Onder meer Facebook en McDonald's hebben de lijst gehaald.

De Zwitserse bank maakte een lijst van zijn beste beleggingsideeën op aandelengebied voor de komende zes à twaalf maanden. Het gaat overigens alleen om Amerikaanse aandelen en Credit Suisse koos de 51 beste uit de ruim 900 aandelen uit de VS die de bank volgt.

Facebook en McDonald's

Bekende namen in de lijst zijn die van techgiganten Facebook en Apple en fastfoodketen McDonald's. Ook grote financiële instellingen zoals JPMorgan Chase en Goldman Sachs zitten in de lijst met de beste aandelen.

Ook het aandeel van energiedrankproducent Monster Beverage, niet te verwarren met uitzendbureau Monster waar Randstad interesse in heeft, staat in de lijst. Sinds de beursgang meer dan tien jaar geleden steeg dat bedrijf al zo'n 12.000 procent in waarde, maar blijkbaar zit er volgens Credit Suisse nog meer in het vat.

Op Newsmax.com is de hele lijst van Credit Suisse te zien. De bank geeft aan dat de lijst niet als een portfolio moet worden gezien, maar eerder als een 'snapshot' van de beste beleggingsideeën van de bank.

Lees ook op finanzen.nl: Deze aandelen deden het beter dan Google's plus van 1.780 procent