Alleen verzekeraars, banken en beleggingsfondsen mochten lijfrenteproducten aanbieden, nu krijgen vermogensbeheerders ook toestemming.

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is van plan om beleggingsondernemingen toe te laten fiscaal gefaciliteerde lijfrenteproducten aan te bieden aan klanten.

Op dit moment mogen enkel verzekeraars, banken en beheerders van beleggingsinstellingen (beleggingsfondsen) dergelijke producten aanbieden.

Om een gelijk speelveld te creëren en tegelijkertijd de keuzemogelijkheden voor klanten te vergroten, wordt door Wiebes voorgesteld om ook beleggingsondernemingen (vermogensbeheerders) aan te wijzen als toegestane aanbieders van lijfrenteproducten.

Concurrentie

"Bij beleggingsondernemingen moet dan sprake zijn van een geblokkeerde beleggingsrekening, die wordt aangehouden om met de daarop aanwezige gelden transacties uit te voeren met betrekking tot aandelen, opties en dergelijke", aldus Wiebes.

De staatssecretaris stelde dat een grotere concurrentie onder aanbieders ook goed zal zijn voor het belang van de consumenten.

Lees ook op finanzen.nl: De AEX-maandblik van de Nik: Oude wijn in nieuwe zakken