Aandeelhouders eisen andere beloning voor topmensen Shell en BP

Volgens de Britse actiegroep ShareAction belonen Shell en BP hun topmannen verkeerd en moet het helemaal anders. Klimaatdoelstellingen moeten de boventoon voeren.

De beloningssystemen van BP en Shell moeten op de schop. Althans, dat vindt de Britse actiegroep ShareAction. Volgens de actiegroep is de manier waarop de top van de olieconcerns beloond wordt te veel gericht op behaalde resultaten op de korte termijn in plaats van langetermijndoelstellingen.

ShareAction bepleit dat er in de beloning van de top van oliebedrijven expliciet rekening wordt gehouden met de klimaatdoelstellingen die vorig jaar in Parijs zijn afgesproken. Op zich een logisch pleidooi voor een actiegroep die zich inzet voor een beter milieu.

Maar volgens ShareAction vormen de vastgelegde klimaatdoelen een risico voor de inkomsten van oliebedrijven zoals BP en Shell zolang hun inkomsten afhankelijk zijn van het oppompen van olie. Dat vervuilt immers. ShareAction betoogt dat het ook in het belang van aandeelhouders is dat deze bedrijven andere, schonere inkomstenbronnen aanboren.

Tip de redactie