De bekende grondstoffenbelegger Dwight Anderson ziet een groot gevaar voor de olie-industrie vanwege elektrische auto's. Investeringen zullen worden uitgesteld en voorraden zullen kleiner worden, denkt hij.

Anderson zegt in een interview met RealVisionTV dat hij verwacht dat de olie-industrie minder gaat investeren in grote projecten, door de onzekerheid die de elektrische auto met zich meebrengt, schrijft Business Insider.

Grote olieprojecten, waarbij 100.000 tot 500.000 vaten olie per dag worden geproduceerd, vergen een investering van miljarden dollars en jaren tijd om te ontwikkelen. Anderson denkt dat de olie-industrie niet meer bereid is zulke risico's te nemen als niet duidelijk wordt wat de implicaties zijn van de elektrische auto voor de oliebusiness.

Daardoor zouden we in een soort overgangsperiode kunnen komen waarin de olievoorraden veel kleiner zijn, maar elektrische auto's dat gat nog niet kunnen vullen, schrijft Anderson. Waardoor er feitelijk een olietekort ontstaat en de prijs dus gaat stijgen.