Donald Trump heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zou zich te veel laten beïnvloeden door de politiek.

"Wanneer de rentetarieven omhoog gaan, gaan we verschrikkelijke dingen zien", zo stelde Trump afgelopen nacht tijdens een debat met Hillary Clinton. Volgens de zakenman is de Fed nog politieker ingesteld dan zijn rivaal Clinton, schrijft MarketWatch.

Trump stelde al eerder dat Fed-voorzitter Janet Yellen niet onafhankelijk van de politiek opereert en dat ze "doet wat Obama wil dat ze doet". Centrale banken zijn in principe ongebonden, al verschilt de mate waarin centrale banken onafhankelijk zijn van de regering van land tot land.

Zeepbel

Trump waarschuwde in het debat ook voor de staat van de Amerikaanse economie. Volgens de zakenman ontstaat er een "big, fat, ugly bubble" en kunnen de aandelenmarkten ineenstorten bij een verhoging van de rente.

Meer over de beursreactie op het debat op finanzen.nl: Wie won het eerste verkiezingsdebat? Volgens de Mexicaanse peso is het Clinton