Boeren in India hebben dit jaar massaal oude gouden juwelen verzilverd, om het maximale te halen uit een regenachtig jaar.

De goudprijs is sinds het begin van dit jaar met 22 procent gestegen en in India hebben veel boeren dit jaar maximaal gebruikt gemaakt van die trend. Ze verkochten hun oude juwelen van goud nadat de prijs was gestegen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

De reden dat ze dit gedaan hebben, is dat er voor dit jaar veel regen werd voorspeld. Door hun goud voor een goede prijs te verkopen, konden de boeren meer zaden inslaan om zo maximaal gebruik te maken van een goed seizoen.

Veel goud in India

Goud is belangrijk in India, dat de grootste consument van het edelmetaal is na China. Maar nu de goudprijs zo hoog staat, hebben veel inwoners, niet alleen boeren, besloten om hun familiejuwelen te verkopen.

Dat gebeurt zo massaal dat er veel minder goud geïmporteerd wordt door de Indiërs. De laatste maanden is de hoeveelheid goud die verkocht is gelijk aan zo'n 45 à 60 procent van de Indiase vraag naar goud. De importcijfers tot en met augustus dit jaar daalden daarom met 50 procent ten opzichte van de eerste acht maanden van vorig jaar.

Lees ook op finanzen.nl: 'Nieuwe golf van beursgangen op komst'