Beursgiganten Facebook en Microsoft hebben hun vizier gericht op chatbots. Het zijn "de nieuwe apps", volgens de topman van Microsoft. Ze hopen hun gespreksplatformen dankzij chatbots verder uit te venten.

Dat zei Microsoft-man Satya Nadella eerder dit jaar en hij stond daar niet alleen in. "Gesprekken zijn de nieuwe apps", zei David Marcus, hoofd van de berichtenproducten van Facebook.

Chatbots zijn computers die via een chat communiceren met mensen en volgens Microsoft en Facebook zijn ze een belangrijke nieuwe stap in de relatie tussen mens en machine.

Waarom Facebook en Microsoft geïnteresseerd zijn

Chatbots zijn interessant voor grote bedrijven, omdat bedrijven op deze manier zonder er omkijken naar te hebben, kunnen communiceren met klanten. Het zou de verbinding met en de beleving van klanten kunnen verbeteren.

Vooral Facebook komt daarbij in het spel omdat heel veel mensen de chatapp van Facebook - Messenger - al gebruiken en dus al gewend zijn om in die omgeving een gesprek te voeren. Hetzelfde geldt uiteraard voor WhatsApp, ook eigendom van Facebook.

Lees ook op finanzen.nl: Galapagos trekt eigen plan en plust 15 procent in ruim een week