De Amerikaanse toptennisster Venus Williams wil met haar investering in een beleggingsplatform vrouwen financieel onafhankelijker maken

Wiliams is een van de investeerders die onlangs geld heeft gestoken in de Amerikaanse startup Ellevest, een beleggingsplatform speciaal voor vrouwen.

Oprichter Sallie Krawcheck, voormalig topvrouw van onder meer Citigroup, hoopt zo niet alleen een graantje mee te pikken van het enorme potentieel aan vrouwelijke beleggers. Ze wil met de startup vrouwen financieel bewuster en onafhankelijker maken.

Om haar platform te starten wist Krawcheck eerder dit jaar 10 miljoen dollar op te halen bij investeerders waaronder Morningstar en Ajay Banga (de CEO van creditcardmaatschappij MasterCard). Met deze tweede financieringsronde is er volgens zakenblad Fortune 9 miljoen dollar opgehaald.

Statement

Venus Williams is een van de partijen die deze tweede ronde geld in Ellevest heeft gestoken. Normaliter is de tennisster niet een erg actieve belegger, maar met haar investering in Ellevest wil Wiliams een statement maken.

Venus zet zich namelijk al jaren in voor een gelijke beloning van vrouwelijke tennissters. Jarenlang was het prijzengeld op Wimbledon lager voor vrouwen dan voor mannen. Dankzij Venus is het sinds 2007 gelijk.

Tegen Fortune laat Williams weten dat dit haar manier is om te laten zien dat ze in Krawcheck en haar startup gelooft.

Lees ook op finanzen.nl: 'Trump loopt jaren achter met zijn kritiek op valutabeleid China'