Ford wil zijn zelfrijdende auto heel rustig uit gaan brengen en distantieert zich van de haast die Tesla heeft.

Automaker Ford heeft zijn plannen voor een zelfrijdende auto ontrold. De belangrijkste boodschap is dat de autoproducent het rustig aan wil doen: de technologie is volgens Ford nog niet klaar om de macht over het stuur aan de auto zelf te geven.

The New York Times sprak met Raj Nair, bij Ford verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Hij staat voor een rustigere aanpak in de uitrol van de autonome auto's en daarmee zet Ford zich af tegen Tesla, dat al semi-zelfrijdende auto's op de markt heeft gebracht.

Volgens Nair is verdere technologische ontwikkeling nodig voordat zelfrijdende auto's veilig de weg op kunnen. Voor hem zijn de Lidar-techniek, een technologie die met lasers de afstand tot andere objecten bepaalt, en kaarten van heel hoge kwaliteit nodig om echt veilig de weg op te kunnen. Beide technieken zitten niet in de Tesla.

Ford hoopt eind van het jaar dertig zelfrijdende testauto's te hebben en eind volgend jaar het drievoudige ervan.

Zelfrijdende auto kan Ford zetje op de beurs geven

Ford kan een succes met de zelfrijdende auto ook op de beurs goed gebruiken. Het aandeel van de automaker is zeer volatiel en daalde de laatste drie jaar zo'n vijftien procent in waarde.

Hoe Ford het op de beurs doet ten opzichte van Tesla, zie je op finanzen.nl.