Beleggen in goud wint aan populariteit. Welke opties hebben beleggers die op de goudtrein willen springen?

Of beleggen in goud een verstandig besluit is voor beleggers blijft voer voor discussie. Sommige adviseurs beweren dat het edelmetaal een goed alternatief is voor aandelen of obligaties en bescherming kan bieden tegen inflatie. Andere experts vinden goud veel te speculatief.

Wat de redenen ook zijn, goud wordt steeds populairder onder beleggers. Gerrard Cowan van The Wall Street Journal zet de opties om in goud te beleggen op rij.

Staven en munten

Goud kan worden gekocht in staven of munten. Dit is volgens Niladri Mukherjee, directeur bij Merrill Lynch Wealth Management, vooral favoriet onder beleggers die een tastbaar beleggingsobject willen hebben.

Sommige van deze investeerders zijn zeer somber over de economie en beschouwen het fysiek bezit van goud als een veiligere optie dan investeren in goudfondsen of goudproducenten, of vinden de goudgerelateerde financiële producten te gecompliceerd.

Het fysiek bezit van goud kan echter kostbaar zijn, zegt Mukherjee, want de staven of munten dienen veilig te worden opgeborgen en te worden verzekerd.

Goudfondsen

Een andere manier om te investeren in goud is het beleggen in een fonds dat goud bezit. Lees hierover en over de andere twee manieren om in goud te beleggen op finanzen.nl.