Samsung heeft een kleine crisis omhanden. De populaire smartphone Samsung Galaxy Note 7 moet teruggeroepen worden en dat doet het aandeel pijn. Maar is dit een mooi instapmoment voor beleggers?

Samsung kreeg het op de beurs flink te verduren, omdat beleggers zich toch zorgen beginnen te maken om de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. De batterij van het toestel kan ontploffen en in de brand vliegen.

Samsung ging mee in de onrust en vroeg bezitters van de Note 7 om hun toestel niet meer te gebruiken en zo snel mogelijk in te ruilen voor een nieuw en veilig exemplaar. Dat bracht beleggers wel in beweging.

Samsung viel tijdens de vrijdaghandel in Azië al zo'n vier procent terug en daar kwam maandag nog eens zeven procent bij. Die laatste klap betekende dat er in één dag vijftien miljard dollar van de marktwaarde van Samsung af ging.

Instapmoment

Wie iets verder kijkt, ziet dat Samsung over de afgelopen twaalf maanden nog wel uitstekend presteert. Voor de koersval van maandag stond Samsung op een plus van 40 procent over de afgelopen 12 maanden. Een stijgende lijn voor de onrust rondom de Note 7 dus.

Wie naar het bredere plaatje kijkt zou dus kunnen zeggen dat Samsung de laatste tijd een stabiele groei doormaakt. De koersdip door het incident met de Note 7 zou een mooi instapmoment kunnen zijn, als Samsung kan bewijzen dat het blijft bij een incident en beleggers geen verdere schrik aanjaagt.

Concurrent op het gebied van smartphones, Apple, heeft het namelijk ook niet heel makkelijk. De nieuwe iPhone 7 werd door beleggers slecht ontvangen met twee opeenvolgende dagen (donderdag en vrijdag) met een verlies van zo'n 2,5 procent.