Wat zijn verstandige zetten op de aandelenmarkt, nu de prijzen zo hoog zijn? Drie evergreens van Warren Buffett komen van pas.

De Amerikaanse beurzen bereikten onlangs recordhoogtes, de AEX haalde de jaarpiek: de aandelenmarkten zijn hooggeprijsd op dit moment. En ze lijken ook vast te zitten, met dagelijkse kleine bewegingen binnen een beperkte marge.

Beleggers die niet weten wat ze nu moeten doen, kunnen zich wenden tot een paar aloude wijsheden van superbelegger Warren Buffett. Beleggingssite The Motley Fool noemt op Business Insider drie tips van Buffett die beleggers nu ter harte zouden moeten nemen.

Beleg altijd op de lange termijn

Niemand weet welke kant de markt op gaat, dus Buffett drukt beleggers op het hart om altijd te beleggen op de lange termijn. De Amerikaanse beurzen staan nu op recordhoogte, maar welke kant de volgende beweging op gaat, omhoog of omlaag, weet niemand.

Het heeft volgens Buffett dus ook nu geen zin om te proberen de markt slimmer af te zijn. Wat wel zo is, is dat er bijna geen periode van 10 jaar is geweest waarin de aandelenmarkten niet zijn gestegen. Dus is de beste manier om geld te verdienen volgens Buffett ook nu om posities zo lang mogelijk aan te houden.

Lees op finanzen.nl de twee andere tips van Buffett.