Michael Young, een 24-jarige kok bij fastfoodketen Chipotle, gespecialiseerd in burrito's, zorgde voor opwinding door zijn advies naar 200 hedgefondsmedewerkers te sturen.

In zijn mail neemt Young het beleid van Och-Ziff Capital Management, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, op de korrel. In zijn mail, waar Business Insider inzage in kreeg, noemt Young een aantal pijnpunten die Och-Ziff volgens hem moet verbeteren.

Maar wie was die Young, vroegen veel beleggers zich af. BI spoorde hem op en het bleek te gaan om een 24-jarige kok uit Californië, die werkte bij de fastfoodketen Chipotle.

Activistische belegger

Hij profileert zich in de mail als een activistische belegger, maar besefte dat hij met zijn belegging van 1.000 dollar weinig teweeg zou brengen bij Och-Ziff. Dus verspreidde hij zijn idee onder hedgefondsmedewerkers, in de hoop steun te krijgen.

Young zegt zijn passie voor het beleggen te combineren met zijn zware baan door soms hele nachten door te trekken terwijl hij informatie zoekt. "Als ik om 11 uur 's avonds vrij ben, blijf ik soms tot 5 of 6 uur 's ochtends op om ervoor te zorgen dat ik niks heb gemist."

Lees ook op finanzen.nl: Rentebesluit ECB: zoek de verschillen met de vorige keer (er is er maar één)