De hoge aandelenprijzen van dit moment zouden snel weer terug kunnen vallen, het fundament is namelijk zwak.

Het ruimhartige monetaire beleid en een stabiele dollar. Op die twee fundamenten is de huidige aandelenrally gebouwd. Een zwak fundament, vinden sommige beleggers, die bang zijn dat de aandelenprijzen weer terugzakken als een van de twee pijlers wegvalt.

De economische fundamenten voor de rally in onder meer aandelen in ontwikkelde landen, obligaties van ontwikkelingslanden en grondstoffen als olie en goud ontbreken volgens sommige fondsbeheerders, schrijft The Wall Street Journal. Het maakt de prijzen van aandelen en andere effecten kwetsbaar voor veranderende sentimenten.

Renteverhoging 

De voornaamste verandering die beleggers zien gebeuren is een renteverhoging van de centrale banken. Met de huidige lage rente kunnen bedrijven goedkoop lenen en dat geld wordt door sommige onder meer gebruikt om flink dividend uit te keren. Dat trekt beleggers aan en voert de aandelenprijzen van deze bedrijven flink op.

Veel beleggers bereiden zich er volgens WSJ op voor om minder in dividendrijke bedrijven te beleggen op het moment dat de rente omhoog gaat en deze bedrijven dus minder financiële ruimte hebben om op hetzelfde niveau dividend uit te blijven keren.

Lees ook op finanzen.nl: Beleggers maken zich zich niet zo druk om Samsung na terugroepactie