Blackstone-strateeg Byron Wien concludeert op basis van zijn jaarlijkse gesprekken met investeerders dat Amerikaanse aandelen nog altijd het beste zijn.

Byron Wien, beleggingsstrateeg bij vermogensbeheerder Blackstone, trekt uit zijn jaarlijkse lunchgesprekken met grote investeerders, hedgefondsmanagers, bestuursvoorzitters en vastgoedmagnaten twee belangrijke conclusies, zo meldt hij in het zakenmagazine Barron's.

Ten eerste stelt Wien vast dat de wereld gedoemd lijkt tot een lange periode van lage groei tenzij de belangrijkste geïndustrialiseerde economieën de fiscale teugels laten varen en flink meer gaan besteden aan infrastructuur, onderwijs, onderzoek en ontwikkeling en andere programma's die de groei kunnen aanjagen en de concurrentiekracht kunnen vergroten.

Het monetaire beleid van de centrale banken heeft volgens Wien bijgedragen aan het herstel na de recessie in 2008-2009, maar de effectiviteit van het beleid om de economie te stimuleren is sindsdien afgenomen. 

Beurs VS op hoogtepunt ondanks problemen

De tweede conclusie die Wien trekt is dat het verwonderlijk is dat de Amerikaanse beurs, ondanks de beperkte omzetgroei, de politieke vooruitzichten, terrorisme, de Brexit en andere factoren, op een hoogtepunt staat. Echter, ondanks het hoge niveau is de VS volgens de investeerders nog altijd de beste plek om te beleggen. 

Lees ook op finanzen.nl: Waarom het zo moeilijk is om groeiaandelen vast te houden