'Als we allemaal de Noord-Koreaanse munt kopen, worden we rijk'

Topbelegger Jim Rogers adviseert om je geld te steken in de Noord-Koreaanse won, want hij denkt dat het land ooit de poorten gaat openen.

"Als we allemaal Noord-Koreaanse munten kopen, worden we rijk", denkt Rogers, die niet vies is van een riskante belegging. Hij belegde eerder al in een land als Zimbabwe en overwoog opties als Kazachstan en Rwanda.

Noord-Korea wordt volgens de excentrieke belegger, die ooit samen met superbelegger George Soros het bekende hedgefonds Quantum oprichtte, een succesvolle belegging, omdat het land volgens hem steeds opener wordt.

Hij zegt dat Noord-Korea nu op hetzelfde punt staat als China in 1981, toen het land zich langzaamaan open aan het stellen was, zo tekent Business Insider op uit een interview van Rogers met Real Vision TV.

"Er zijn nu 15 vrije handelszones in het land. Je kunt fietstochten door Noord-Korea maken als je wil", maakt Rogers duidelijk dat het land zich steeds opener gaat stellen. Er worden ook steeds meer goede restaurants geopend, stipt hij aan.

Rogers wilde zelf al investeren in Noord-Korea, maar dat werd geblokkeerd door zijn advocaat.

Tip de redactie