Volgens Robert Kiyosaki, die diverse bestsellers schreef, is beleggen op de lange termijn onzin. 

Beleggingssite MarketWatch sprak met de auteur en investeerder, die boeken schrijft over hoe rijk te worden. Kiyosaki voorspelde dat in 2016 de ergste beurscrash ooit komt, en gelooft daar nog steeds in. Daarom heeft beleggen op de lange termijn nu geen zin volgens hem.

"We staan nu op de rand van de afgrond", beweert Kiyosaki. "We hebben nog nooit op zo'n plek gestaan. Als je nu nog geld spaart met negatieve rentes, ben je gek. Als je nu op de lange termijn in de aandelenmarkten belegt, waar geen verbinding meer is tussen prijzen en de realiteit, ben je gek."

Wat dan wel?

De vraag is dan natuurlijk waar je nog wel met je geld heen kunt. Kiyosaki zegt dat je altijd zelf je koers moet betalen. Hij zegt bijvoorbeeld dol te zijn op goudbeleggingen, maar welke kant de goudprijs opgaat, durft hij niet te zeggen.

"Je hebt een man, Harry Kent, een hele slimme man die zegt dat de goudprijs zal zakken naar 250 dollar. Een andere slimme man, James Rickards, zegt dat de goudprijs naar 10.000 dollar gaat. Ergens in het midden ligt de waarheid." Goud koerst nu op ruim 1.300 dollar.

Kiyosaki gebruikt goud momenteel als hedge tegen de dollar, het is zijn 'verzekering'. "Want ik denk dat de dollar flink gaat zakken in de komende jaren. Maar als die dat niet doet, heb ik nog steeds goud."

Lees ook op finanzen.nl: Beleggers halen 3 miljard euro weg uit Europese ETF's na Brexit-stem