In deze tien bedrijven heeft superbelegger Warren Buffett het meeste geld gestoken met zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway.

Buffett is een van de rijkste en invloedrijkste beleggers ter wereld. Hij durft veel geld te beleggen in individuele aandelen. Zijn tien belangrijkste posities in bedrijven zijn allemaal meer dan 1 miljard dollar waard.

Forbes zette ze op een rijtje. In welke bedrijven gelooft Buffett het meest.

Let wel: het gaat om de posities en marktwaardes per medio maart van dit jaar.

10) DaVita Healthcare Partners

Het laatste bedrijf uit de top 10 is een wat onbekender medisch bedrijf dat is gespecialiseerd in nierziekten. Berkshire heeft er sinds kort bijna 40 miljoen aandelen in ter waarde van 2,7 miljard dollar.

9) US Bancorp

US Bancorp is het moederbedrijf van de Amerikaanse bank US Bank, een van de grootste banken in Amerika. Berkshire heeft 85 miljoen aandelen, die 3,5 miljard dollar waard zijn.

8) Walmart

Berkshire heeft nog altijd een groot belang in retailer Walmart. Medio maart ging het nog om ruim 56 miljoen aandelen met een waarde van 3,8 miljard dollar. Maar eerder deze maand werd bekend dat het belang van Berkshire is afgebouwd naar zo'n 40 miljoen aandelen.

7) Procter & Gamble

Procter & Gamble levert consumentenmiddelen en is de paraplu waar bekende merken als Ariel, Gillette, Oral-B en Pringles vallen. Berkshire bezit meer dan 50 miljoen aandelen in het bedrijf, die 4,3 miljard dollar waard zijn.

6) Philips 66

Philips 66, geen banden met het Nederlandse Philips, is een Amerikaans energiebedrijf dat veel tankstations exploiteert. Buffett heeft bijna 5 procent van de Berkshire-portfolio in het bedrijf gestoken: ruim 75 miljoen aandelen ter waarde van 6,5 miljard dollar.

Bekijk de vijf bedrijven waar Buffett het meeste geld in heeft gestoken op finanzen.nl.