Het is nu het goede moment om net als Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett, te beleggen in deze twee aandelen.

Op zoek naar nieuwe investeringsideeën? Beleggingswebsite The Motley Fool haalt twee klassiekers van stal die nu wellicht de moeite waard zijn, en beursgoeroe Warren Buffett bezit deze aandelen ook. Het zijn namelijk Apple en Coca-Cola.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is volgens The Motley Fool nog altijd een 'koopje'. Berkshire Hathaway heeft hoge verwachtingen van het aandeel. Eerder deze maand bleek dat het investeringsbedrijf van Buffett zijn belang in Apple in het tweede kwartaal met 55 procent heeft uitgebreid.

De waarde van het belang van Buffett in Apple bedraagt nu zo'n 1,7 miljard dollar. De positie in Apple is daarmee meer waard dan het belang van Berkshire in General Motors, dat een waarde heeft van 1,6 miljard dollar.

Koers/winst-verhouding Apple

Gezien de neiging van Buffett om technologie-aandelen te mijden, moet hij er aardig wat vertrouwen in hebben dat Apple ondergewaardeerd is. Met de koers/winst-verhouding van minder dan 13 zou het aandeel een goede koopkans bieden. Het gebeurt niet vaak dat marktleiders als Apple worden verhandeld tegen zulke conservatieve waarderingen.

Een ander bedrijf waar Buffett al jaren een groot belang in heeft is Coca-Cola. De superbelegger bezit voor 17,6 miljard dollar aan aandelen van de frisdrankenfabrikant. Het belang in Coca-Cola is het op twee na grootste belang van Berkshire Hathaway, na de belangen in Kraft Heinz en Wells Fargo.

Coca-Cola is vooral interessant vanwege het concurrentievoordeel en het stabiele dividend.