De techsector creëert meer werkgelegenheid dan de financiële sector in New York City.

De financiële sector is niet langer hofleverancier van nieuwe banen in New York. Sinds dit jaar worden er meer banen gecreëerd in de technologiesector, stelt Wiliam Dudley, de president van de New York Fed.

Onder meer de Amerikaanse zender CNBC doet verslag van de speech waarin Dudley vertelt dat er meer banen bijkomen in de techsector.

Erfenis crisis

Volgens de centrale bankier zijn er verschillende theorieën over waarom de werkgelegenheid die de financiële sector creëert achterblijft bij de technologiesector. De eerste is dat de financiële sector voor de crisis oververhit was. Nog steeds loopt er gebakken lucht uit de sector en wordt het kaf gescheiden van het koren.

Een andere verklaring is dat er vanwege de aangescherpte regels minder kansen zijn voor de financiële sector om te groeien. Over het algemeen staan financiële bedrijven in New York er goed voor. Alleen het rendement op eigen vermogen is lager dan voor de crisis waardoor er minder wordt uitgebreid.

Rap tempo

Wat de oorzaak ook moge zijn, de techsector groeit inmiddels in rap tempo door in New York City. Hoewel de metropool aan de oostkust nog lang niet in de buurt komt van Silicon Valley aan de westkust, wordt de techsector steeds belangrijker in New York.

Met name op het gebied van online publishing, e-commerce en onderzoek groeit de werkgelegenheid in New York snel. Hiermee is Silicon Alley een serieuze concurrent geworden van het legendarische Wall Street.