Een voormalig zakenbankier en zijn vader verdienden grof geld met handel in voorkennis. Maar volgens de bankier deed papa alles achter zijn rug om.

Een voormalig zakenbankier in New York hangt een gevangenisstraf boven het hoofd wegens handel met voorkennis. De bankier speelde koersgevoelige informatie door naar zijn vader, schrijft persbureau Reuters. Pa handelde en verdiende ruim een miljoen dollar met de tips van zoonlief.

De advocaat van de bankier, Sean Steward, spreekt volgens persbureau Reuters over een tragedie. Sean claimt namelijk dat hij weliswaar gevoelige informatie met zijn vader deelde, maar dat het nimmer de bedoeling was dat zijn vader ermee zou gaan handelen.

Sean zegt dat zijn vader achter zijn rug om met een vriend informatie die hij vertrouwelijk van zijn zoon kreeg ten gelde heeft gemaakt.

Boze telefoontjes

Steward senior koos ervoor om niet te getuigen tijdens de rechtszaak. Vorig jaar pleitte hij al schuldig in de zaak. Na zijn aanhouding bekende de 61 jarige accountant dat hij samen met een vriend handelde op tips van zijn zoon Sean.

Hij claimt zelfs dat Sean wel eens boos opbelde als zijn vader niet had gehandeld op tips die hij op een presenteerblaadje aangereikt kreeg.

De aanklager gelooft het verhaal van Steward senior en voerde aan dat het geven van lucratieve tips aan pa Sean ook wat opleverde. Vader en moeder Steward betaalden onder meer tienduizend dollar voor een fotograaf op de bruiloft van zoon Sean. Het zou geen gift zijn maar een ordinaire terugbetaling voor de geleverde informatie.

Lees ook op finanzen.nl: Beleggen in Apple of kinderen krijgen: zo rijk had je kunnen zijn