Topbelegger Carl Icahn legt zijn kaarten ook op tafel

Na Warren Buffett heeft ook collega-topbelegger Carl Icahn inzicht gegeven in zijn beleggingen. Farmaceut Allergan bleek favoriet bij hem.

Maandag moeten grote beleggers de posities die hun beleggingsfonds inneemt bekendmaken. Bij Warren Buffett bleek dat hij een grotere positie in Apple had genomen, terwijl Walmart werd gekort. Collega Carl Icahn zoekt het in andere hoeken.

Uit de gegevens die Icahn indiende bij de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat de topbelegger in het tweede kwartaal van dit jaar een groot belang in farmaceut Allergan heeft genomen. Hij kocht 3,4 miljoen aandelen voor iets minder dan 800 miljoen dollar, schrijft beleggingssite Barron's.

Daarnaast vergrootte Icahn zijn belangen in verzekeraar AIG en printer- en kopieerapparaatmaker Xerox.

Dip Allergan

Allergan verloor in het tweede kwartaal van dit jaar 14 procent aan beurswaarde, omdat de voorgestelde fusie met branchegenoot Pfizer niet doorging.

Sommige beleggers denken nu dat Allergan alsnog zou kunnen fuseren met een ander bedrijf, waardoor de beurswaarde binnenkort flink zou kunnen stijgen.

Minder PayPal

In de portefeuille van Icahn waren verder weinig wijzigingen, behalve dan dat hij zijn aandeel in PayPal met 10 procent heeft verlaagd. Icahn belegde eind 2015 nog in PayPal nadat het zich afsplitste van eBay, maar trekt nu 10 procent van zijn belegging terug. Over de beweegredenen daarachter is niks bekend.

Lees ook op finanzen.nl: Duitse automakers openen de elektrische jacht op Tesla

Tip de redactie