Britse topmensen lozen aandelen in eigen bedrijven

Direct na het Brexit-referendum kochten Britse topmanagers massaal aandelen van hun werkgever in. Nu pakken ze hun winst en doen zij ze massaal weer van de hand.

Direct na de uitslag van het Britse referendum kochten Britse managers flink aandelen van hun werkgevers in. Nu is echter het omgekeerde het geval en worden de aandelen massaal weer van de hand gedaan.

Zakenkrant Financial Times suggereert dat de managers winst nemen van de aandelenrally die volgde na de korte dip die in eerste instantie volgde op het referendum.

De manager die de meeste aandelen verkocht was Edward Bonham Carter. Hij bekleedt een topfunctie bij Jupiter Fund Management en verkocht een aandelenpakket ter waarde van een slordige 4,2 miljoen pond op 28 juli. Om een idee te geven van zijn rendement: op 28 juli was de koers van het aandeel Jupiter 4,17 pond. Dat is ruim 9 procent hoger dan de koers op 24 juni direct na de uitslag van het referendum.

Meer topmensen die cashen

Ook andere topmannen cashten flink. Richard Solomonds, topman bij Intercontinental Hotels dat onder meer het Amstel Hotel uitbaat, verkocht onlangs voor zo’n 2,5 miljoen pond aan aandelen van het bedrijf. Een topmanager van GlaxoSmithKline loosde eind juli voor 170.000 pond aan aandelen van de farmaceut.

Sinds de uitslag van het referendum is de Britse index FTSE All Share, een index met zo'n duizend Britse bedrijven, met zo’n 19 procent gestegen. Hierom wordt gesuggereerd dat de mannen hun winst hebben genomen. Toch vindt een door Financial Times geraadpleegde strateeg het wel erg bont dat menig topman recent voor bijna een half miljoen pond aan aandelen van de hand deed.

Lees ook op finanzen.nl: Resultaten ABN AMRO: hier moet je op letten

Tip de redactie