Hillary Clinton heeft zich uitgesproken voor strengere regels rond wapenbezit, maar als ze president wordt zou het wapenaandelen juist goed doen.

Presidentskandidaat Donald Trump veroorzaakte deze week de nodige ophef door te impliceren dat supporters van de Amerikaanse wapenwet Hillary Clinton neer zouden kunnen schieten om beperkingen van de wet te voorkomen.

Maar voor de aandelen van wapen- en ammunitiefabrikanten zou Clinton als president juist een goede zaak zijn, zegt Sander Read, topman van vermogensbeheerder Lyons Wealth Management, tegen US News.

Aandelen van wapenbedrijven reageren opvallend genoeg vaak negatief op goed nieuws en op wapengezinde Republikeinen als president, stelt Read. Dus voorspelt hij bij een zege voor Trump bij de verkiezingen een uitverkoop van aandelen en een rally bij een zege voor Clinton.

Terroristische aanvallen goed voor wapenaandelen

Aandelen van wapenproducenten hebben meer van dat soort a-typische reacties, zegt Read. Zo reageren ze doorgaans goed op terroristische aanslagen of andere geweldsincidenten met wapens.

Robert Johnson, topman van onderwijsinstelling The American College of Financial Services, stelt dat wapenaandelen bij een verkiezing van Clinton in elk geval op korte termijn zullen stijgen, omdat de aandelen profiteren van het idee dat er strengere wetten zouden komen.

Johnson: "Alleen al het noemen van enige soort van beperking van de wapenwetten zorgt ervoor dat wapenliefhebbers naar de winkels gaan om wapens en ammunitie te kopen. Zij zijn bang dat ze bepaalde types wapens en ammunitie niet meer mogen kopen bij strengere wetten."

Bekende wapenaandelen in Amerika zijn die van producenten Smith & Wesson en Sturm Ruger.

Lees ook op finanzen.nl: Superbelegger (29) bij toeval verdient miljoenen door nieuwe aankoop Walmart