Raspessimist Marc Faber gaat voor halvering Amerikaanse beurzen

Raspessimist Marc Faber voorspelt een halvering van de S&P500-index, waarmee de beurzen vijf jaar terug in de tijd worden gegooid.

Marc Faber, uitgever van het fameuze Gloom, Boom & Doom Report, verwacht dat aandelenmarkten afstevenen op een duizelingwekkende daling die de grote historische marktcrashes naar de kroon zal steken.

"Ik denk dat we gemakkelijk alle winst van de afgelopen vijf jaar uit handen zullen geven", zei Faber tegen zakenzender CNBC. Hij verwacht daarmee dat de S&P500-index zal terugvallen tot rond de 1.100 punten.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat Dr. Doom een aandelencrash voorspelt. De Zwitserse investeerder roept elk jaar dat de aandelenmarkten rijp zijn voor een crash, maar zijn voorspellingen komen zelden uit. Critici beschouwen Faber dan ook als een gebroken horloge: dat geeft ook nog steeds twee keer per dag de juiste tijd aan.

In oktober 2009 toen de S&P500-index rond het niveau van 1.100 punten stond waarschuwde Faber al dat de Amerikaanse aandelen overkocht waren en dat de rally ten einde liep.

Sindsdien is Faber alleen maar pessimistischer geworden, terwijl de aandelenmarkten verder zijn gestegen. Deze week bereikte de S&P500-index zelfs een nieuwe recordhoogte.

Tip de redactie