Sinds het Brexit-referendum in juni vonden steeds meer beleggers hun weg naar obligaties uit opkomende markten. Mexico lijkt de nieuwe prooi voor obligatiejagers.

Eind juni werd bekend dat een meerderheid van de Britten voor een vertrek uit de Europese Unie heeft gestemd. In een angst voor maatregelen van centrale banken, kozen beleggers massaal voor actieve en passieve (obligatie-)fondsen die investeren in opkomende markten.

En beleggers blijven op zoek naar nieuwe kansen, zo merkte de Britse krant Financial Times op. De laatste rage: obligaties uit Mexico.

Oude schulden afbetalen

Het land verkocht afgelopen maandag maar liefst drie miljard dollar aan schuldpapieren, bovenop de zes miljard dollar die het eerder heeft uitgegeven. Door nieuwe schulden goedkoop aan te gaan, wil Mexico de oude dure schulden afbetalen.

Voor beleggers hangt daar een mooi rendement aan vast: voor een tienjaarse staatslening ontvangen zij een rendement van 3,04 procent. Dat is 145 basispunten (1,45 procentpunt) meer dan Amerikaanse staatspapieren.

Kredietbeoordelaar Moody’s is te spreken over Mexico en prijst het land om zijn relatief stabiele reserves, waardoor het goed gepositioneerd is om externe financiële schokken te doorstaan. Evenwel blijft de recente koersval van de Mexicaanse munt een uitdaging voor de overheid en de centrale bank van het land.

Lees ook op finanzen.nl: Britse pond zakt weer weg