Ondanks een recessie, corruptieschandalen, het Zikavirus en de problemen rond de Olympische Zomerspelen in Rio zijn Braziliaanse markten dit jaar de beste plek om geld te verdienen.

Terwijl Rio de Janeiro zich opmaakt voor de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2016 op vrijdagavond, lijken de problemen in Brazilië alleen maar groter te worden. Toch hadden beleggers dit jaar het beste hun geld kunnen investeren in de Braziliaanse obligatie- en aandelenmarkten.

De MSCI Brazil Stock index is dit jaar met zestig procent gestegen, zo meldt The Wall Street Journal. De index staat daarmee bovenaan de lijst van de 165 landenindices die worden samengesteld door MSCI.

Investering

Daarnaast leverde een investering in de JP Morgan Emerging Markets Bond index van Brazilië een rendement op van 24 procent. Dat is het op twee na hoogste rendement onder 66 landen. De Braziliaanse bedrijfsobligaties zijn goed voor een rendement van 22 procent.

De Braziliaanse real, die in de afgelopen jaren sterk in waarde afnam ten opzichte van de Amerikaanse dollar, steeg dit jaar met 24 procent.