Met de aankoop van online retailer Jet.com wil Walmart de concurrentiestrijd met Amazon.com aangaan

Walmart geeft het signaal af dat het plannen heeft om de strijd met de online concurrent Amazon.com aan te gaan. The Wall Street Journal berichtte deze week dat Walmart plannen heeft om Jet.com, een concurrent van Amazon over te nemen. Beleggers werden warm noch koud van het nieuws.

Jet.com is een online retailer die twee jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf werkt slim met pricing en verleidt klanten om meer te kopen voor een lagere prijs.

Een klant krijgt ook kortingen als hij meer producten uit hetzelfde distributiecentrum koopt, waardoor verzendkosten lager worden. Walmart hoopt met Jet een stap te kunnen zetten op de online retailmarkt, daar waar Amazon een gigapartij is geworden.

Beleggers

Beleggers lijken niet onder de indruk van de plannen. Het aandeel Walmart bewoog woensdag en donderdag na de bekendmaking van het nieuws nauwelijks. Datzelfde geldt voor Amazon.

Saillant detail is overigens dat de oprichter van Jet, Marc Lore, eerder al met succes een online retailbedrijf verkocht: Diapers.com, een online winkel voor babyspullen. Dat verkocht Lore in 2010 voor 550 miljoen dollar aan: Amazon.