Wie online brokers met elkaar wil vergelijken, kan niet verwachten zomaar de beste te vinden. Alles hangt af van het type belegging.

Dat blijkt uit onderzoek van finanzen.nl, dat de mogelijkheden van de tien grootste online brokers van Nederland, inclusief de grootbanken, op een rij zette. Uit de brokervergelijking blijkt dat de keuze voor een broker afhangt van het type belegging dat u wil doen.

Het is bijvoorbeeld niet zomaar aan te wijzen wie de goedkoopste broker is. De kosten van een online broker hangt sterk af van de omvang van de transactie.

Zo vraagt de ene broker een hogere vaste vergoeding en een lagere variabele. Bij die broker zou een grotere belegging goedkoper kunnen zijn dan bij een andere broker die een laag basisbedrag vraagt en meer variabele kosten in rekening brengt.

Soort belegging

Welke broker het best geschikt is voor een belegger, hangt af van wat voor soort beleggingen hij wil doen. Niet alle brokers bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om te handelen op de Aziatische beurzen of in beleggingsfondsen.

Finanzen.nl keek uitgebreid naar de mogelijkheden van de tien grootste online brokers van Nederland en zette alles op een rij in de uitgebreide online broker vergelijking. In die vergelijking staat alles over de kosten, mogelijkheden en diensten van de online brokers.

De online broker vergelijking is hier te bekijken.