Cijfers van Tesla worden gepresenteerd

Tesla presenteert komende woensdag nabeurs de cijfers. Dit is wat je daarvan kunt verwachten.

Er is veel te doen rondom de elektrische autofabrikant Tesla de laatste tijd. Het bedrijf van Elon Musk deed een door beleggers slecht ontvangen bod op zonne-energiebedrijf SolarCity, ook een bedrijf van Musk. En Musk ontvouwde zijn nieuwe masterplan voor Tesla, met onder meer elektrische vrachtwagens.

Ook viel de eerste dode te betreuren die een ongeluk kreeg terwijl hij zijn Tesla op de automatische piloot had staan. De reactie daarop van Tesla en Musk viel ook niet bij iedereen even goed.

Komende woensdag presenteert Tesla na sluiting van de beurs de cijfers over het dus roerige tweede kwartaal van 2016. Columnist Cody Willard van MarketWatch zet uiteen wat we daarvan kunnen verwachten.

Verlies

Volgens Willard is de analistenconsensus dat Tesla in het tweede kwartaal een verlies van 54 cent per aandeel heeft geleden, hoger dan het verlies van 48 cent per aandeel in het tweede kwartaal van 2015. Al sinds eind 2014 rapporteert het bedrijf alleen maar verliezen.

De omzet van het bedrijf groeit wel, er worden verkoopcijfers van 1,64 miljard verwacht, ten opzichte van 1,2 miljard een jaar eerder.

Tip de redactie