'Aandeel Google nog altijd goedkoop'

Volgens een analyse kan het aandeel Alphabet, Google's moederbedrijf, met een beetje hulp van YouTube nog ruim twintig procent omhoog.

Ruim 765 dollar kost een aandeel in Alphabet inmiddels, maar toch vindt analist Rob Sanderson van MKM Partners het aandeel nog steeds goedkoop, hoe je er ook naar kijkt. Volgens hem kan Alphabet stijgen naar 930 dollar en YouTube speelt daar een belangrijke rol in.

Sinds november vorig jaar beweegt het aandeel Alphabet een beetje binnen de marge van zevenhonderd tot achthonderd dollar, maar volgens Sanderson, wiens analyse staat op beleggingssite Barron's, kan het daar binnenkort uitbreken.

Koopadvies

Hij geeft een koopadvies voor Alphabet en plakt er een koersdoel van 930 dollar op, ruim twintig procent boven de slotkoers van donderdag. Volgens Sanderson is Alphabet een belangrijke belegging voor mensen die beleggen in groeiaandelen van grote bedrijven.

Drie factoren kunnen de groei van Alphabet een boost geven. Ten eerste verwacht Sanderson veel van YouTube. Hij verwacht dat de winstgevendheid van de videodienst dit jaar en in 2017 flink kan verbeteren. Daar kan Alphabet volgens hem dus betere marges uit halen.

Extra inkomsten

Daarnaast noemt de analist de Olympische Spelen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Die twee evenementen zullen volgens hem in de tweede helft van het jaar zorgen voor vijf miljard dollar extra uitgaven aan advertenties, waarvan 1,2 miljard dollar is gereserveerd voor online.

Een groot stuk van die taart zal naar Alphabet-diensten gaan. Sanderson verwacht zo'n driehonderd tot vierhonderd miljoen dollar aan extra inkomsten.

Tip de redactie