Apple stijgt; het gelijk van Buffett?

De historische koerswinst van Apple zou kunnen bevestigen wat beursgoeroe Warren Buffett maanden geleden al wist.

De sterke koersstijging van het aandeel Apple op woensdag geeft beleggers wat anders om over te praten dan dalende iPhone-verkopen. De opmars van Apple vormt mogelijk een bevestiging van wat beursgoeroe Warren Buffett een aantal maanden geleden al wist, namelijk dat de bodem al is bereikt.

Het aandeel Apple steeg woensdag met 6,5 procent en eindigde op een driemaands hoogtepunt van 102,95 dollar. De koerswinst die volgde op de beter dan verwachte kwartaalcijfers van het technologiebedrijf was de op één na grootste dagwinst van Apple, zo meldt beleggingssite MarketWatch.

Ook analisten lijken er steeds meer van overtuigd te zijn dat Apple het ergste achter de rug heeft. Analist Tavis McCourt van Raymond James verhoogde voor het eerst sinds de piek van Apple's aandelenkoers zeventien maanden geleden zijn advies.

Buffett

Warren Buffett liet in mei weten dat zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway aan het einde van het eerste kwartaal 9,8 miljoen aandelen Apple in bezit had. Buffett heeft daarmee in één dag 61,6 miljoen dollar verdiend.

Het aandeel Apple noteert nog wel 5,5 procent lager ten opzichte van de slotkoers op 31 maart. Buffett heeft echter geen details gegeven tegen welke prijs hij de aandelen heeft gekocht en er is een goede kans dat hij al flink heeft verdiend aan zijn belegging.

Belegger Carl Icahn verklaarde daarentegen eind april zijn gehele belang in Apple te hebben verkocht in het eerste kwartaal. Icahn hield per 31 december 2015 45,8 miljoen aandelen Apple.

Tip de redactie