Ruim twintig miljard dollar getrokken uit hedgefondsen

Beleggers haalden in juni 20,7 miljard dollar weg uit hedgefondsen ondanks betere prestatie van de meeste fondsmanagers.

Na de instroom van kapitaal in april en mei zorgt de uitstroom van ruim twintig miljard dollar in juni ervoor dat over het hele tweede kwartaal netto 10,7 miljard dollar is weggestroomd uit hedgefondsen. Dat blijkt uit gegevens van eVestment. De sector ziet daarmee voor het derde kwartaal op rij geld wegvloeien.

Dat is de langste reeks van driemaandelijkse uitstromen sinds het tweede kwartaal van 2009. De onvrede van beleggers met de prestaties en vergoedingen van fondsmanagers lijkt daarmee te intensiveren, zo meldt de Financial Times.

In de eerste drie maanden van 2016 onttrokken beleggers meer dan vijftien miljard dollar uit hedgefondsen. Het was daarmee het slechtste kwartaal voor de sector in zeven jaar.

Grote verzekeraars als AIG en MetLife en pensioenfondsen zoals het fonds van werknemers van New York City hebben recent hun beleggingen in hedgefondsen teruggebracht.

Tip de redactie