Een Amerikaanse tiener mag het pensioengeld van zijn ouders beleggen en wint ruim 43.000 dollar in drie jaar met onder meer Tesla en Netflix.

Hij is pas zestien jaar, de Amerikaanse middelbare scholier Sudarshan Sridharan, maar hij toont zich al een bekwaam belegger. Hij kreeg van zijn ouders de kans om met hun pensioengeld te beleggen en haalde op een vermogen van 250.000 dollar in drie jaar een rendement van 43.000 dollar, ruim zeventien procent.

Sridharan kreeg al op jonge leeftijd interesse voor beleggen, schrijft nieuwszender CNN. Dat werd gestimuleerd door zijn vader, die hem liet luisteren naar radioprogramma's over beleggen en economische zaken.

Toen hij twaalf was, begon Sridharan beleggingsideeën voor te stellen aan zijn vader. Zijn ouders waren niet al te happig op het idee, maar Sridharan presenteerde zijn beleggingen toch en zijn aandelenkeuzes, die zijn ouders niet navolgden, bleken een succes.

Kans

Drie jaar geleden, Sridharan was nog maar dertien jaar oud, besloten zijn ouders hem de kans te geven. Zijn vader deed zelf de transacties en gebruikte stop orders, opdrachten om de aandelen bij een bepaalde koers te verkopen, om de verliezen te beperken.

Maar die voorzorg bleek overbodig, want Sridharan overtuigde zijn ouders al snel met goede rendementen. Ze verkochten zelfs een tweede huis dat ze bezaten en storten het geld op een beleggingsrekening die hun zoon beheerde.