De Federal Reserve (Fed) komt deze week bijeen voor een vergadering. Beleggers letten vooral op hints over een renteverhoging in september.

De Fed vergadert dinsdag en woensdag over het monetaire beleid. Aangezien Fed-voorzitster Janet Yellen dit keer geen persconferentie zal houden gaat de aandacht vooral uit naar de beleidsverklaring, die na afloop van de bijeenkomst zal worden gegeven.

De laatste rentestap van de Fed dateert van december vorig jaar. De rente werd destijds voor het eerst in jaren verhoogd. Een verdere renteverhoging dit jaar leek in het verschiet, maar werd door de onrust op de financiële markten steeds uitgesteld.

Ook woensdag zal de rente volgens economen niet worden opgeschroefd. Wel hebben een aantal Fed-bestuurders laten weten dat een renteverhoging voor dit jaar nog altijd op tafel ligt, zo meldt beleggingssite MarketWatch.

Of de Fed in de verklaring een hint zal geven op een renteverhoging in september lijkt volgens Fed-volgers onwaarschijnlijk. "Ik ben er niet van overtuigd dat ze klaar zijn om een signaal af te geven dat de kust veilig is", aldus hoofdeconoom Michael Feroli van JPMorgan Chase.

De Fed-verklaring zal volgens hem dan ook geen vuurwerk opleveren.