Het aandeel van iPhone-maker Apple is genoeg afgestraft en rijp voor een rally, zegt Steven Russolillo van The Wall Street Journal.

Alhoewel beleggers in deze krappe tijden qua rendement wanhopig op zoek zijn naar stabiele inkomsten, is het aandeel Apple uit de gratie gevallen. De iPhone-maker is dit jaar met 6 procent gedaald en raakte over de afgelopen 12 maanden 21 procent aan beurswaarde kwijt.

Hoewel een deel van de koersdaling gerechtvaardigd wordt door de vertragende iPhone-verkopen, lijkt de waardedaling met de kwartaalcijfers in het verschiet "overtrokken", zo concludeert Steven Russolillo van The Wall Street Journal.

Kwartaalcijfers

De verwachtingen voor de kwartaalcijfers van Apple, die dinsdag naar buiten komen, zijn niet hooggespannen. Wall Street-analisten rekenen voor het derde kwartaal van Apples gebroken boekjaar op een winst per aandeel van 1,40 dollar. Dat is 24 procent minder dan een jaar geleden.

De omzet is naar verwachting gedaald met 15 procent tot 42,1 miljard dollar. Het zou het tweede kwartaal op rij zijn dat Apple de omzet ziet afnemen.

De omzetdaling wordt vooral veroorzaakt door de afzwakkende iPhone-verkopen, die goed zijn voor meer dan de helft van de omzet van het technologieconcern. Ook de iPad verkoopt niet meer zo goed en over de Apple Watch zijn de meningen nog altijd verdeeld.

Het aandeel Apple is volgens Russolillo echter meer dan genoeg gestraft. De afzwakkende iPhone-verkopen zijn ingeprijsd, en hoewel de nieuwe iPhone die later dit jaar uitkomt weinig zal afwijken van het huidige model heerst er volgens Russolillo optimisme dat de omzetgroei snel zal terugkeren.

Zo verwachten analisten dat de iPhone-omzet dit boekjaar, dat loopt tot eind september, met 5 procent zal stijgen.

Apple is volgens Russolillo ook aantrekkelijk omdat er scheutig dividend wordt uitgekeerd.