Een analist van Goldman Sachs heeft zijn koersdoel voor Amazon op 900 dollar gezet, ruim 20 procent boven de huidige koers.

Analist Heath Terry van zakenbank Goldman Sachs laat er geen twijfel over bestaan: aandelen van Amazon moet je gewoon kopen. Het aandeel kan in de komende twaalf maanden met ruim 20 procent stijgen, ook al verwacht hij een tegenvallend tweede kwartaal.

Dat schrijft Terry in een brief aan Goldman Sachs-klanten, waar CNBC inzage in heeft. De analist voorspelt dat Amazon de verkoopverwachtingen voor het tweede kwartaal net niet gaat halen, maar behoudt het koopadvies voor de online retailer en doet een flinke schep bovenop het koersdoel.

Koersstijging 20 procent

Terry's koersdoel voor de komende twaalf maanden voor Amazon, lag op 790 dollar, maar dat heeft hij nu met maar liefst 110 dollar verhoogd naar 900 dollar. Amazon sloot donderdag op 744,43 dollar, dus als Terry gelijk krijgt, stijgt de koers van Amazon met ruim 20 procent.

"Wij geloven dat de balans tussen risico en beloning positief blijft, omdat investeringen in webservice, -infrastructuur en -logistiek moeten zorgen voor koersstijgingen, een grotere cashflow en hoge rendementen op investeringen", schrijft Terry.

Het gaat bij Amazon volgens Terry steeds meer om de winstmarge, dus maakt het volgens hem minder uit als de verwachte verkoopcijfers een keer niet gehaald worden.

Eerder werd er bij Amazon veel meer geïnvesteerd in onder meer marketing, waardoor hoge verkoopcijfers nodig waren. Nu de kosten lager worden, en de winstmarge dus groter, is het minder erg als Amazon een keer achterblijft bij de verkoopverwachtingen.