De Amerikaanse financieel adviseur Adam Koos denkt dat er met het Nederlandse aandeel ING op korte termijn geld verdiend kan worden.

Het aandeel van de Nederlandse bank ING kreeg het zwaar te verduren in de nasleep van het Brexit-referendum. Maar een Amerikaanse financieel adviseur denkt dat er op korte termijn valt te verdienen aan een belegging in de bank, als de bodem bereikt is.

Dat schrijft oprichter en financieel adviseur Adam Koos van de firma Libertas Wealth Management Group op de beleggingssite MarketWatch. Hij ziet in het koersverloop van ING sinds de Britten voor een Brexit stemden een parallel met hoe ING presteerde toen de beurzen aan het begin van dit jaar veel verloren.

Na die koersval vond ING met horten en stoten weer de weg omhoog volgens een soortgelijk patroon als het aandeel nu vertoont, schrijft Koos.

Instappen rond 9,50 euro

Volgens Koos heeft ING een onderliggend momentum dat het aandeel weer omhoog gaat stuwen. Op het moment dat de prijs van het aandeel relatief hoog staat, zit het volgens de analist met het momentum wel goed.

Koos zou het aandeel nu nog niet kopen, maar hij zou wachten tot het aandeel daalt naar ongeveer 9,30 à 9,50 euro en dan instappen. ING koerst donderdagochtend iets hoger dan 10 euro.

Dan zijn er volgens Koos twee uitstapmomenten. Als het aandeel daalt, raadt hij aan uit te stappen bij 8,60 euro om verliezen te beperken. Maar als het aandeel stijgt raadt hij aan te wachten met uitstappen tot ING in de range 11,10 - 11,30 euro zit.

Lees ook op finanzen.nl: Het geheime masterplan van Tesla ziet er zo uit