Beleggers die zoeken naar andere manieren om te kunnen profiteren van de populariteit van Pokémon Go zouden kunnen investeren in telecombedrijven en makers van computerservers.

Het aandeel van de Japanse computerspelletjesmaker Nintendo is sinds de lancering van het smartphone-spel Pokémon Go flink in waarde gestegen. Volgens Sunrise Brokers zijn er echter ook andere manieren voor beleggers om te profiteren van de hype rond het spel en de opkomst van de zogenoemde Pokéconomy.

Naast investeringen in bedrijven die het spel hebben ontwikkeld kunnen beleggers ook geld steken in ondernemingen die op de een of andere wijze betrokken zijn bij het spel, zegt analist Ben Collett van Sunrise Brokers tegen zakenzender CNBC.

Een voorbeeld daarvan is McDonald's Japan. Dat aandeel steeg deze week al ruim 15 procent na berichten in de media dat de hamburgerketen een belangrijke sponsor is van Pokémon Go in Japan.

Technologiewebsite TechCrunch meldde dat de meer dan 3000 restaurants van McDonald's in Japan worden opgenomen als zogenoemde 'gyms', ofwel plekken in het spel waar spelers Pokémon-gevechten met elkaar kunnen voeren.