Volgens analist Robert Peck zit een verkoop van Twitter er op korte termijn aan te komen.

Het is "onvermijdelijk" dat berichtendienst Twitter verkocht gaat worden. Dat zegt Robert Peck, analist van internetaandelen bij vermogensbeheerder SunTrust Robinson Humphrey op zakensite CNBC.

Twitter heeft in tegenstelling tot concurrenten als Facebook en Snapchat moeite om nieuwe gebruikers aan te trekken. De klad zit al tijden in de aanwas van nieuwe gebruikers.

Daarnaast is het onrustig op bestuurlijk niveau bij de berichtenservice. Van de dertien directeuren die in 2014 in dienst waren bij het techbedrijf is 70 procent alweer vertrokken.

Twitter hoopt weer op te krabbelen met met de teruggekeerde topman Jack Dorsey (foto).

Twitter gelijk aan Yahoo

Journalist Kevin O'Leary vergelijkt de situatie van Twitter met Yahoo, waar hetzelfde verhaal werd verteld over een topman die het tij moest keren, in het geval van Yahoo topvrouw Marissa Mayer. Beter is het niet gegaan met Yahoo, dat op de nominatie staat om verkocht te worden.

O'Leary ziet geen toekomst meer voor een zelfstandig Twitter, hij denkt dat het bedrijf alleen verkocht kan worden als een nieuwsfeed. "Millennials in mijn bedrijf gebruiken Twitter niet meer", zegt O'Leary. "Zij gebruiken andere manieren van communiceren. Twitter is geen magneet voor nieuwe gebruikers."