Pokémon Go is ook strijd tussen Google en Apple

Pokémon Go kan Alphabet (Google) helpen om Apple van de troon te stoten als meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Het aandeel van de Japanse computerspelletjesmaker Nintendo is sinds de introductie van het populaire mobiele spel Pokémon Go flink gestegen.

Volgens columnist Peter Cohan van Forbes is er echter één bedrijf dat mogelijk nog meer zal profiteren van Pokémon Go en dat is Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Succes

Dankzij het succes van Pokémon Go en de komende kwartaalcijfers zou Alphabet zijn concurrent Apple nog deze maand van de troon kunnen stoten als meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Pokémon Go is een joint venture tussen The Pokémon Company, waarin Nintendo een belang heeft van 32 procent, en Niantic, een onderdeel van Google dat in 2015 werd verzelfstandigd. Niantic heeft het spel gebouwd en heeft daarbij gebruik gemaakt van digitale kaartdiensten van Alphabet, zoals Google Maps.

Meer spellen ontwikkelen

Het succes van het mobiele spel zal andere ontwikkelaars mogelijk aansporen om ook spellen te ontwikkelen rond de digitale kaartdiensten van Alphabet.

Apple profiteert echter ook van Pokémon Go, dat beschikbaar is in de Apple App Store, maar het blijft de vraag of Apple's deel van Pokémon Go voldoende zal zijn om de dalende omzettrend van de maker van de iPhone en iPad te keren.

Google

Alphabet, dat op 28 juli zijn kwartaalcijfers publiceert, groeit daarentegen hard. De omzet in het tweede kwartaal is naar verwachting met 17 procent gestegen en de winst met 15,2 procent.

Als Alphabet met overtuigende kwartaalresultaten komt en beleggers gerust weet te stellen over de toenemende voor het genereren van advertentiebezoek, zou het aandeel verder kunnen stijgen. Wellicht genoeg om Apple kunnen in te halen als duurste onderneming ter wereld.

Tip de redactie