Investeerders jagen op koopjes in ingestorte vastgoedmarkt Londen

Een Amerikaans private equity-bedrijf wil voor meer dan een miljard pond goedkoop vastgoed oppikken in Londen.

Dat het op de Britse vastgoedmarkt, en dus de beleggers daarin, even niet goed loopt sinds de Brexit is een understatement. Vastgoedbeleggers vrezen dat de waarde van Londense kantoren door de Brexit gaan kelderen en willen massaal hun geld uit de vastgoedfondsen trekken.

Die uitstroom van geld werd zo groot dat diverse fondsen aan de noodrem trokken en het hun beleggers onmogelijk maakten om nog uit te stoppen. Zeker een tiental fondsen zou die zet uit nood al hebben gemaakt, meldde het Financieel Dagblad eind vorige week.

Koopjesjagers

Inmiddels cirkelen de aasgieren al rond boven de Londense vastgoedmarkt. Een Amerikaans private equity-bedrijf, met inleg van investeerders die buiten de beurs om geld willen verdienen, zou voor 1 miljard Britse pond aan vastgoed in Londen willen kopen, om te profiteren van de nu lage prijzen.

Het gaat om het in New York gebaseerde bedrijf Madison International Realty, schrijft de Financial Times. Dat stuurde de dag van het Brexit-referendum al een team naar Londen.

"We denken dat de timing perfect is", zegt Ronald Dickerman, oprichter van het bedrijf, over de voorgenomen investeringen in Londens vastgoed. Hij hoopt Londense gebouwen met een korting van 5 tot 15 procent te kopen ten opzichte van de prijzen van voor het referendum.

Tip de redactie