Elon Musk hint in tweet op geheim 'masterplan' voor Tesla

Elon Musk hint in een mysterieuze tweet op grootse nieuwe plannen voor automaker Tesla.

Elon Musk heeft blijkbaar grootse plannen in petto voor Tesla, zijn fabrikant van hippe auto's. Op Twitter maakt Musk namelijk gewag van een 'supergeheim Tesla-masterplan'waar hij mee bezig zou zijn. Een verder tipje van de sluier geeft Musk niet.

Musk spreekt van een masterplan deel 2. Deel 1 zou een blog zijn dat hij bijna tien jaar de wereld in stuurde, waarin hij zijn plannen voor de eerste Tesla-auto's uit de doeken deed.

Of het nieuwe masterplan voor net zoveel opschudding gaat zorgen als de eerste plannen voor Tesla-auto's wordt al vrij snel duidelijk. Musk schrijft namelijk dat hij later deze week zijn plannen al openbaar hoopt te maken.

Tesla kan opkikker gebruiken

Voor Tesla en Musk zou een beetje positief nieuws welkom zijn. De automaker kwam de laatste tijd negatief in het nieuws doordat de eerste dode in een zelfrijdende Tesla-auto viel te betreuren. De reacties van het bedrijf en Musk zelf op het dodelijk ongeval vielen niet bij iedereen in de smaak.

Op de belegger maakte het nieuws minder indruk. Sinds het dodelijke ongeval naar buiten kwam, op 30 juni, steeg de koers van de fabrikant van elektrische auto's met meer dan 2 procent.

Lees ook op finanzen.nl: Nederlandse aandelen in de spotlights: Unilever en ASML

Tip de redactie