In tweede helft van het jaar komt alles goed volgens Wall Street

Wall Street-bankiers maken zich op voor een betere tweede helft na de slechte start van het jaar.

Na zes turbulente maanden is er goed nieuws voor de Amerikaanse banken.

Ondanks de schokgolf van de Brexit-stem zien de Wall Street-bankiers de activiteit op het gebied van overnames en fusies toenemen en overwegen meer bedrijven om naar de Amerikaanse beurs te gaan.

Vooral op het gebied van beursintroducties kan de bankensector wel wat goed nieuws gebruiken. De omzet uit het begeleiden van beursgangen door de grote Amerikaanse banken ligt op het laagste niveau sinds 2009, meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC.

In het tweede kwartaal van dit jaar is de omzet uit beursgangen echter wel ruimschoots verdubbeld ten opzichte van het slechte eerste kwartaal. De omzet nam toe van 405 miljoen dollar tot 1 miljard dollar.

Kandidaten voor een beursgang

De Amerikaanse snackfabrikant Hostess liet deze week weten naar de beurs te willen. Het bedrijf dat zich uit een faillissement worstelt wil via een omgekeerde fusie met een beursgenoteerd bedrijf een beursnotering bemachtigen.

Ook technologiebedrijf Foxconn Interconnect Technology, dat iPhones maakt voor Apple, wil volgens The Wall Street Journal 1 miljard dollar ophalen middels een eigen beursgang.

Vooral de succesvolle beursgang van softwarebedrijf Twilo eind juni zorgt volgens kenners voor optimisme in de markt.

Mogelijke overnames en fusies

Op het gebied van overnames en fusies voorzien de bankiers ook meer beweging.

Zo wordt verwacht dat de mega-overname van Monsanto door Bayer zal worden gevolgd door meer grote overnames in bijvoorbeeld de farmaceutische sector.

De goedkope financiering van schuld dankzij het verruimingsbeleid van de centrale banken speelt volgens de bankiers daarbij een grote rol.

Ook verwachten de bankiers meer overnamedeals onder de technologiebedrijven in Silicon Valley. Door de vastgelopen waarderingen van de bedrijven in Silicon Valley zullen ooit veelbelovende start-ups eerder geneigd zijn om een bod te accepteren.

Lees ook op finanzen.nl: Golfstaten geven als gekken obligaties uit door lage olieprijs

Tip de redactie