De onzekerheid op de markten die een presidentschap van Donald Trump met zich mee zou brengen, zou goed zijn voor de bitcoin.

De bitcoin lijkt meer en meer de status van een veilige haven te krijgen voor beleggers. Bij tijden van onzekerheid op de markt, zoals onlangs na het Brexit-referendum, steken beleggers hun geld in de digitale munt, waarvan de prijs daardoor omhoog gaat.

Echt stabiel, wat een veilige haven wel zou moeten zijn, is de bitcoin echter nog altijd niet. De echt grote pieken en dalen die de bitcoinprijs naar meer dan 1.000 dollar deden stijgen en vervolgens weer tot zo'n 200 dollar lieten dalen lijken de laatste tijd afwezig.

Maar ook de laatste dagen, daalde en steeg de waarde van de digitale munt herhaaldelijk met enkele procenten.

Trump

Na het Brexit-referendum zou een eventuele overwinning van Donald Trump bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten een volgende indicator kunnen zijn van hoe het staat met de bitcoin als veilige haven.

Een verkiezing van Trump tot president zou waarschijnlijk leiden tot veel onrust op de markten en dus weer een beleggersvlucht naar veilige havens. Dat stelt onderzoeker Windsor Holden van Juniper Research in een whitepaper over de bitcoin.

Holden benadrukt dat de Economist Intelligence Unit, onderzoekers die de marktbewegingen proberen te voorspellen, een presidentschap van Trump onder de tien grootste risico's hebben geschaard.

Impact

De onrust op de financiële markten zou de bitcoin goed doen, denkt Holden. "De bitcoin zou opleven in zo'n (onrustige, red.) omgeving, in elk geval tot de impact van de onrust op andere grote valuta duidelijk wordt."

Op finanzen.nl lees je meer nieuws over de bitcoin, zoals: Zien beleggers na Brexit bitcoin als veilige haven?