Sinds de Britten vrijdag voor een vertrek uit de EU stemden, tuimelen kenners over elkaar heen om beleggers in de goede richting te duwen. Een bloemlezing.

Black Friday was het afgelopen vrijdag op de beurzen, nadat in de vroege ochtend duidelijk was geworden dat tegen de verwachtingen in het Verenigd Koninkrijk had gestemd voor een vertrek uit de Europese Unie.

Aandelenmarkten gingen onderuit en de chaos was compleet.

Nu de eerste rookwolken zijn opgetrokken en de balans wordt opgemaakt, komen meerdere experts met ideeën over hoe een belegger kan profiteren van het Britse vertrek uit de EU.

Is beleggen in het VK nu juist aantrekkelijk? Of toch maar de veilige havens opzoeken? 

Beleg in het VK, verkoop Europa

Volgens Matthew Lynn van beleggingssite MarketWatch is de Brexit het ideale moment om juist in Britse aandelen te gaan beleggen, als je bereid bent om door de paniek en waarschijnlijke dalingen van de komende paar dagen heen te kijken.

Maar juist doordat aandelen zo hard zakten afgelopen vrijdag en dat de komende dag misschien nog zullen doen, is dit volgens Lynn het moment om goedkoop in Britse aandelen te stappen.

Hij denkt dat het herstel op de Britse beurzen alweer aanstaande is, terwijl de aandelenmarkten op het Europese vasteland vrijdag juist een veel hardere klap kregen en daar volgens Lynn last van zullen blijven houden de komende dagen.

Na een crash kan het alleen nog maar beter

Michael Batnick van vermogensbeheerder Ritholtz Wealth Management wijst naar vorige crises om zijn punt te maken waarom dit juist het moment is om te gaan beleggen.

Hij wijst erop dat de geschiedenis bewijst dat een gebalanceerd mandje van aandelen en obligaties in de jaren na een crisis altijd goede rendementen oplevert.

Gok dat centrale banken de financials redden

De grootste slachtoffers van Black Friday op de beurzen waren financials zoals banken en verzekeraars. Alleen al in de handel op vrijdagochtend verdampten tientallen miljarden van hun waarde op de beurs. Maar James Mackintosh van The Wall Street Journal ziet toch mogelijkheden voor beleggingen in de financials.

Lees meer tips op finanzen.nl