'Luisteren naar beursgoeroe Jim Cramer brengt geen succes'

De aandelenkeuzes van zelfbenoemde beursgoeroe Jim Cramer pakken slechter uit dan het simpwelweg volgen van een brede beursindex.

Trouwe volgers en adepten van Mad Money, het televisieprogramma van tv-persoonlijkheid en zelfbenoemde beursgoeroe Jim Cramer, zullen niet tevreden zijn over de adviezen die Cramer in zijn programma geeft.

Want de aandelen die Cramer aanbeveelt, verzameld in het Cramer's Action Alerts Plus-portfolio, doen het sinds de introductie in 2001 slechter dan de de brede Amerikaanse S&P 500-index. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Pennsylvania, waaroverbeleggerssite MarketWatch schrijft.

Oftewel, in plaats van het volgen van de adviezen van Cramer leverde het een belegger de laatste 15 jaar meer op om passief de brede index te volgen.

Na de financiële crisis

In de eerste zeven jaar sinds introductie deed het portfolio van Cramer het nog wel beter dan de S&P 500. Maar daar kwam sinds de financiële crisis in 2008 verandering in.

Vanaf dat moment begon de S&P 500-index, zonder het dividend te herinvesteren, het beter te doen dan Cramers voorkeursaandelen.

Het totale rendement van Cramers portefeuille staat sinds 2001 op 64,5 procent, terwijl de S&P 500 in diezelfde tijd een rendement van 70 procent had.

Cramer liet aan MarketWatch weten dat hij nooit heeft beloofd dat zijn portfolio beter zou presteren dan de S&P 500.

Tip de redactie