Buffett-aandelen presteren even minder op de beurs

Zogenoemde Buffett-aandelen haalden in Europa in de eerste vier maanden van dit jaar een lager rendement.

Het zijn aandelen van bedrijven waar superbelegger Warren Buffett dol op is: ondernemingen met een ijzersterke concurrentiepositie en stabiele winstmarges. Denk aan frisdrankgigant Coca-Cola of cosmeticaconcern L'Oréal.

De keuze voor sterke, maar op de beurs ondergewaardeerde fondsen leverde Buffett een fortuin op, maar werkte in Europa de eerste vier maanden van dit jaar minder goed.

Bedrijven met een laag concurrentievoordeel haalden de afgelopen maanden namelijk een beter koersrendement, schrijft fondsenspecialist Morningstar.

Wel of geen concurrentievoordeel

Aandelen van bedrijven zonder noemenswaardig concurrentievoordeel haalden een gemiddeld rendement van 0,6 procent. Bedrijven met een klein (-1,8 procent) en groot (-5,9 procent) concurrentievoordeel deden het duidelijk minder, becijferde Morningstar.

Op de langere termijn hoeft Buffett zich nog geen zorgen te maken, want over de afgelopen drie jaar deden zijn soort aandelen het nog altijd beter dan de bedrijven met een gering concurrentievoordeel, stelt Morningstar.

Tip de redactie