Oprah laat Weight Watchers groeien

Langzaamaan begint Weight Watchers de vruchten te plukken van de betrokkenheid van superster Oprah Winfrey.

De voormalige talkshowhost Oprah Winfrey bond zich in oktober 2015 aan dieetclub Weight Watchers, door 10 procent van de aandelen te kopen. Ze werd meteen ambassadeur van het bedrijf en de verwachtingen rondom Weight Watchers waren daarom hooggespannen.

Die hooggespannen werden niet helemaal waargemaakt, maar volgens beleggingssiteThe Motley Fool heeft Winfreys entree wel een positief effect gehad op het bedrijf. Ee omzet van het bedrijf daalde in het eerste kwartaal van dit jaar weliswaar van 250 miljoen naar 244 miljoen dollar. Maar wereldwijd kon Weight Watchers wel 5 procent meer leden verwelkomen, zo bleek afgelopen week.

In de Verenigde Staten, waar Winfreys populariteit het grootst is, groeide het aantal leden zelfs met 11 procent. Het aantal 'paid weeks', weken waarin een lid betaalt voor een programma, steeg met 6 procent en de aanwezigheidsgraad op bijeenkomsten ging met 18 procent omhoog.

Tegenover die goede cijfers staat nog wel een verlies tijdens het eerste kwartaal van 2016 van meer dan 10 miljoen dollar in totaal.

Koers krabbelt weer op

De redelijke kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2016 komen drie maanden nadat Weight Watchers over het laatste kwartaal van 2015 zeer slechte cijfers had gepubliceerd. De omzet daalde toen met 21 procent.

De beurskoers van Weight Watchers schommelde fors in de afgelopen zeven maanden. Oprah Winfrey kocht zich in oktober 2015 in voor 6,79 dollar per aandeel. Daarna schoot het aandeel omhoog tot een piek van bijna 27 dollar in november 2015. Vervolgens ging het weer bergafwaarts met het aandeel, waarbij de zwakke slotcijfers van 2015 het aandeel geen goed deden. Momenteel schommelt het aandeel rond de 12 à 13 dollar. Per saldo staat Winfrey wel op winst met haar investering.

Tip de redactie