Ondanks de moeilijke tijden op de vastgoedmarkt, blijft Dubai vol gas geven. Met onder meer met een nieuwe toren van recordhoogte.

Grote vastgoedmarkten laten de laatste tijd zien dat de rek er een beetje uit is. En ook in Dubai gaan de prijzen voor villa's en appartementen de laatste tijd omlaag, meldt CNBC.

Maar dat weerhoudt vastgoedontwikkelaar Emaar Properties er niet van om ook nu flink te investeren. De vastgoedontwikkelaar presenteerde afgelopen week in het Londense luxe warenhuis Harrods nieuwe plannen voor de toekomst.

Het meest opvallende plan is het bouwen van een nieuwe grootste toren ter wereld. Daarmee zou Emaar Properties zichzelf van het record beroven. Emaar bouwde in Dubai namelijk ook het 828 meter lange Burj Khalifa, dat op dit moment het hoogste gebouw ter wereld is.

Interessant voor investeerders?

De vraag is of het interessant is om te investeren in nieuwe vastgoedprojecten in Dubai. CNBC schrijft dat weinig experts dit het goede moment vinden, omdat de vastgoedprijzen overal ter wereld dalen.

Ratingbureau Standard & Poor's verwacht dat de vastgoedprijzen in Dubai zullen blijven dalen in 2016, onder meer door de lagere olieprijs, een sterkere dollar en geopolitieke spanningen.

Maar volgens Simon Barry van de vastgoedafdeling van Harrods zijn er ook redenen waarom de vastgoeddrift in Dubai juist wel aantrekkelijk is.

Hij zegt tegen CNBC: "Mensen met wie wij praten hebben het gevoel dat Dubai een plek is waar zij welkom zijn als investeerders en ook als potentiële inwoners. En dat kun je misschien niet zeggen van andere landen, waar vastgoed vooral een doelwit is voor hogere belastingen."

Barry benadrukt dat het om de lange termijn gaat: "Je moet inspelen op de komende twintig jaar. Dubai zal het centrum van het Midden-Oosten worden, een gedeelte van de wereld dat de komende twintig jaar hard zal groeien, waarschijnlijk harder dan Europa."